DK: FRI FRAGT OVER 500 KR. 
SE & DE: FRI FRAGT OVER 700 KR.

Navy Strength Gins

En Navy Strength Gin er en gin med en alkoholprocent på minimum 57 %, og er derfor en af de stærkeste gins du kan få. Til sammenligning indeholder en almindelig gin 37 % alkohol. Læs mere om Navy Strength Gin …

Filtre

Viser alle 8 resultater

Navy Strength Gins historie – en fortælling om den britiske flåde

Historien bag Navy Strength Gin skal findes tilbage i 1800-tallet, hvor den britiske flåde indførte et lovkrav om, at alle skibe skulle have Navy Strength Gin ombord. Udover at være sømændenes foretrukne drik, skulle ginnen også hjælpe mod sygdomme ombord på skibet.

Eftersom en Navy Strength Gin varierede i kvalitet, fordi meget af alkoholen blev fortyndet, var de britiske sømænd skeptiske overfor kvaliteten. På daværende tidspunkt var hydrometeret endnu ikke opfundet, og derfor måtte søfolkene ty til andre metoder, hvis de ønskede at teste kvaliteten.

Da både gin og krudt blev opbevaret i samme tønde, fandt sømændene derfor på at sætte ild til både krudt og gin for at teste, om ginnen var stærk nok. Brændte ginnen med en klar flamme, vidste sømændene, at ginnen havde den rigtige mængde alkohol. De havde bevis på, at den var god. Omvendt så ville en manglende flamme betyde, at alkoholprocenten var i den lave ende og derfor ikke i god nok kvalitet.

Navnet Navy Strength Gin skal dog ikke findes tilbage i 1800-tallet. Det var først i 90’erne da Plymouth Gin lancerede deres Navy Strength Gin, at denne type gin, med en alkoholprocent på mindst 57, blev kendt som Navy Strength Gin.

Fremstillingsmetode for Navy Strength Gin

Det vigtigste ved fremstillingen af en Navy Strength Gin er den høje alkoholprocent. Netop denne gør, at ginnens botanicals smager meget mere igennem. Således kan alle gins med en alkoholprocent på 57 betegnes som Navy Strength Gin.

Når ginnen destilleres, vil dampene fra alkoholen trænge igennem de tilførte botanicals, hvilket medfører, at der kommer en større og mere fyldig smag i ginnen, grundet den høje procent af alkohol.

Udover den høje alkoholprocent findes der ikke nogle krav til, hvad en Navy Strength Gin skal indeholde. Ofte er mange produceret efter metoden for en London Dry Gin, og en Navy Strength Gin vil derfor også være en ”dry” type af gin, og meget klassisk i både fremstillingsmetode og smag.

Navy Strength Gin og opfindelsen af Gin og Tonics

Det var sømændene på den britiske flåde, der i sin tid fandt på den blanding vi i dag kender som gin og tonics. Sømændene blandede deres Navy Strength Gin med kinin, der er et smagsstof, som bruges i tonics. Kinin er velkendt for at forebygge mod malaria, og den bitre smag passede godt sammen med den stærke gin. Således blev Gin og Tonic opfundet.

Fremtrædende enebær giver smag

Enebær er den fremtrædende botanical i en Navy Strength Gin, men derudover er der ingen krav til, hvilke botanicals der skal sammensætte smagen. Smagene kan bl.a. bestå af koriander, citron, appelsin, angelicarod og kardemomme.

En Navy Strength Gin kan således have en fremtrædende enebærprofil med en smag der er fyldig og intens fra citron og appelsin, men med andre smagsnoter som bergamot eller honning.

Det er meget forskelligt, hvad en Navy Strength Gin smager af. For selvom de oftest indeholder enebær som den dominerende smagsprofil, kan de forskellige mærker variere rigtig meget i smag. Vil du gerne prøve en Navy Strength Gin kan det derfor være, at du er nødt til at smage gins fra forskellige mærker for at finde frem til den, du bedst kan lide.

Find flere varianter af Navy Strength Gin hos Two Socks

I dag er Navy Strength Gin blevet enormt populært, og med ganske god grund. Den høje alkoholprocent giver ginnen en anderledes og mere fyldig smag end en gin med en lavere alkoholprocent.

Hos Two Socks har vi udvalgt de Navy Strength Gins vi finder bedst, og dem kan du finde i kategorien ovenfor. Her finder du bl.a. mærker som Slingsby, Hernö og vores egen Four Jiggers. Der er derfor rig mulighed for at afprøve lidt forskelligt.

Med vores særlige udvalg af tonics, kan du desuden snildt trylle en lækker Navy Strength drink eller en klassisk gin og tonic frem i dit eget køkken. Hvis du hellere vil have vores dygtige bartendere til at kreere din gin og tonic, så er du altid velkommen i vores barer i Aarhus og København.

0
0 varer i alt
Køb gavekort