DK: FRI FRAGT OVER 500 KR. 
SE & DE: FRI FRAGT OVER 700 KR.

London Dry Gin

Er du til den klassiske tørre ginsmag, bør du tage et kig på vores London Dry Gins. Disse gins er underlagt specifikke standarder for destilleringen, der sikrer dig en enestående ginsmag, som fungerer perfekt i en kølig gin og tonic. Læs mere om London Dry Gin …

Filtre

Viser alle 14 resultater

Fremstillingsmetoden af London Dry Gin

London Dry Gin er en gin, som stammer helt tilbage fra tiden, hvor man første gang producerede denne type gin i London, England. Sidenhen er navnet London Dry Gin blevet mere en betegnelse for produktionsmetoden og den kvalitetskontrol, som ginnen er underlagt i forbindelse med fremstillingen. Ginnen har derfor ikke noget med selve den geografiske placering at gøre, og bliver i dag produceret i hele verden.

For at man kan kalde en gin for en London Dry Gin, kræver det, at ginnen lever op til nogle bestemte fremstillings- og destilleringskrav. Et af de krav er, at ginnens base skal være af naturlig landbrugsoprindelse. Det betyder, at ginnens ethanol skal være baseret på for eksempel korn, bær eller frugt. Alle ingredienser i en London Dry gin skal desuden være destilleret med alkoholen. Der må ikke må tilsættes flere botanicals, aromaer, farvestoffer eller lignende efter destilleringen.

Når destilleringen er overstået, må der kun tilsættes ren alkohol eller vand. Derudover skal ginnen være farveløs, og må ikke indeholde mere end 0,1 g sukker pr. liter. Når ginnen ikke indeholder mere end 0,1 g sukker pr. liter får den en tør og usødet smagsnuance, der er særligt kendetegnende for mange London Dry Gins.

Botanicals skaber forskellige smagsnuancer

I London Dry Gin er der særligt fokus på, at al smagen i disse gins kommer fra de botanicals, som tilsættes under selve destilleringen. Selvom enebær skal være den dominerende smagsnote i London Dry Gin, har ginproducenterne frit spil til at tilsætte øvrige botaniske ingredienser, der giver liv og form til ginnen.

De forskellige gins bliver derfor typisk destilleret på en lang række andre botanicals, der giver forskellige aromaer og smagsnoter til ginnen. London Dry Gin findes dermed også i mange forskellige afskygninger og med forskellige duftnoter og smagsnuancer.

Smagsnoterne rammer en bred pallette lige fra de tørre og friske smagsnuancer fra gran, citron, sølvbirk og enebær til de søde fra appelsin, rosenvand og salvie over i de let krydrede smagsnoter fra sprød kvæde, olivenblade, koriander og fennikel. Er du ginelsker, bør du ikke snyde dig selv for at prøve, hvordan de botaniske råvarer giver hver enkelt gin en unik smagsoplevelse.

De bedste London Dry Gins finder du hos Two Socks

Ovenfor har vi udvalgt nogle af de bedste London Dry Gins fra hele verden. Her finder du gins fra kendte brands som Kuro, Wint & Lila, Slingsby og mange flere. Alle gins er destilleret efter den originale fremstillingsmetode, der sikrer dig en klassisk gin i høj kvalitet med den skønneste tørre ginsmag.

Vores London Dry Gins fungerer exceptionelt med vores brede udvalg af tonics til at skabe en dejlig gin og tonic. Har du lyst til at udforske ginuniverset endnu mere og gå på opdagelse i de forskellige gintyper, kan du se hele vores ginudvalg her. Du er naturligvis også velkommen til at komme forbi vores gin bar i Odense eller Aarhus for at få den fulde ginoplevelse i autentiske lokaler.

0
0 varer i alt
Køb gavekort