DK: FRI FRAGT OVER 500 KR. 
SE & DE: FRI FRAGT OVER 700 KR.

Gin Likør

Gin Likør er en alkoholisk drik, som har en lavere alkoholprocent end en almindelig gin. Samtidig er smagen langt sødere end ved de klassiske gins, hvilket også er årsagen til, at Gin Likør har fået det navn, den har. Er du til en sødlig gin og tonic, er det således en gin og tonic med Gin Likør du skal vælge. Læs mere om Gin likør …

Filtre

Viser alle 18 resultater

Hvad er gin likør

En Gin Likørs base er destilleret gin. Derfra kan denne gintype varieres i et utal af forskellige smagssammensætninger. En Gin Likør har en meget lav alkoholprocent, som regel omkring de 20 %, hvorimod en gin har minimum 37,5 % alkohol. Den mindre mængde alkohol gør, at ginlikøren kan fungere fint både alene og i en Gin Likør drink.

I kategorien Gin Likør finder du også Sloe Gin. En Sloe Gin er en type Gin likør, og indeholder derfor mere sukker samt har en mindre alkoholprocent end en traditionel gin. Forskellen på en Sloe Gin og en Gin Likør er, at en Sloe Gin fremstilles med slåenbær som den dominerende smagsgiver.

Sådan fremstilles Gin Likør

Gin Likør bliver lavet på destilleret gin, og derfra er det ganske enkelt at lave en Gin Likør. Når ginnen er destilleret, tilføjes de ønskede smagsgivere til ginnen sammen med sukker. Alle disse ingredienser ligger herefter i ginnen og trækker.

Når alle ingredienserne har trukket den tid der er nødvendig, tilføjes en sukkersirup til ginlikøren for at søde den lidt ekstra. Smagen og sødmen i en Gin Likør kan variere en del, og det afhænger derfor af destilleriet, hvor sød de ønsker, at ginlikøren skal være.

Alt efter hvilke ingredienser der tilføres til ginnen, er der forskellige ”trækketider”. Enkelte ingredienser som for eksempel mynte og vanilje kræver ikke lang trækketid, da disse har en stærk smag. Derimod kan frugter og bær kræve længere tid til at trække, for at ginnen får en ordentlig smag.

Mange ginlikører bliver også fremstillet ud fra andre gins, således at der eksempelvis benyttes en Dry Gin som base, hvorefter der videreudvikles på smagene.

Fremstillingen af Gin Likør er ikke underlagt nogle krav, og du vil derfor opleve, at der findes et utal af forskellige ginlikører, alle med hver sin distinkte smag.

Gin Likører med masser af forskellige smage

Da en Gin Likør ikke må betegnes som en gin, er denne heller ikke underlagt de samme strenge krav til smagen. Enebærsmagen, som vi kender den fra traditionel gin, er således ikke den fremtrædende smag i de fleste ginlikører. Her finder du i stedet smage fra mange forskellige bær og frugter. Det kan blandt andet være æble, hindbær, rabarber, blåbær og citron. Kun fantasien sætter grænser for, hvad de forskellige ginlikører kan indeholde af smagsgivere.

I Sloe Gin, som også er en gin likør, bliver der dog brugt slåenbær til at give den særprægede smag, som er karakteristisk for ginnen. Slåenbærrene tilføres til ginnen sammen med sukker, hvorefter både bær og sukker får lov at trække i et par måneder.

 

Herefter vil ginnen langsomt tage farve fra bærrene og dermed få sin velkendte røde farve, samtidig med at ginnen trækker smagen og sødmen fra disse specielle bær. Når ginlikøren er klar, kan sødmen justeres alt efter præferencer.

Slåenbær er generelt meget bitre, men når de tilføjes ginnen og får lov at trække, vil bærrene afgive en sødme som mest af alt kan minde om marcipan.

De bedste Gin Likører finder du hos Two Socks

Da en Gin Likør er en hel del sødere end almindelig gin, kan de sagtens nydes alene, men fungerer også glimrende i en god gin likør drink. Tag et kig på vores mange gode tonics, og bliv inspireret til, hvordan du mixer den perfekte drink. Vi har desuden mange gode opskrifter med forskellige Gin Likører, så du kan prøve dig frem.

Hos Two Socks finder du det bedste udvalg af den søde Gin Likør, og der er derfor rig mulighed for at finde frem til din favorit.

0
0 varer i alt
Køb gavekort