DK: FRI FRAGT OVER 500 KR. 
SE & DE: FRI FRAGT OVER 700 KR.

Dry Gin

En Dry Gin er en af de mest klassiske typer af gin sammen med London Dry Gin, og er derfor et godt valg, hvis du er til en klassisk, tør gin og tonic. Læs mere om Dry Gin her …

Filtre

Viser 1–24 af 91 resultater

Hvad er Dry Gin?

En Dry Gin bliver også betegnet som en destilleret gin. For at en gin kan betegnes som værende ”dry”, må der ikke tilføjes kunstige smage til ginnen, og der må samtidig heller ikke være tilføjet sukker. Sukkerindholdet må maks. være på 0,1 gram pr. liter, for at en gin kan blive betegnet som en Dry Gin.

Sådan fremstilles Dry Gin

En Dry Gin fremstilles meget lig den måde, som en London Dry Gin bliver fremstillet på, og er baseret på en farveløs alkohol, som er fremstillet af korn. Selvom mange Dry Gins følger meget af den samme fremstillingsmetode, som bruges til London Dry Gin, kan de dog ikke kalde sig dette. Det skyldes, at der i Dry Gins ofte tilføjes smage efter destillationen, hvormed ginnen kun kan betegnes som en Dry Gin eller destilleret gin.

En Dry Gin bliver destilleret to gange, hvor den første destillation foregår med de ønskede botanicals og når op på en alkoholprocent på 96. Efter den første destillation, skal ginnen destilleres igen. I begge destilleringsprocesser indgår enebær og evt. andre botanicals.

Når ginnen er destilleret, må der (til forskel fra en London Dry Gin) gerne tilsættes yderligere botanicals eller aromaer til ginnen. På den måde kan destillerierne opnå præcis den smag, de ønsker.

Flere kombinationer af botanicals og aromaer giver smag

En Dry Gin har en fremtrædende smagsprofil af enebær, men indeholder typisk også mange andre botanicals. Den klassiske enebær giver ginnen en smag af gran, og gør den samtidig mere tør. Derudover tangerer smagsnuancerne i en Dry Gin også en smule over imod det syrlige, hvor citrus og appelsin jævnligt bliver brugt i flere Dry Gins. Koriander og angelicarod er også typisk nogle af de botanicals du vil finde i denne type gin.

Afhængigt af mærket kan der være tilsat andre smagsgivere som eksempelvis lakrids, grape eller mynte. Smagssammensætningen er derfor svær at bestemme, da flere eksperimenterer med forskellige smage og aromaer, så de kan sætte deres eget præg på ginnen.

Prisvindende Dry Gin

En af de Dry Gins som har vundet priser, er Ferdinands Saar Dry Gin. Ginnen er blevet yderst populær og har bl.a. fået de højeste anmeldelser på hjemmesiden ”En verden af Gin”. Derudover har den Tyske Gin også vundet dobbelt guld ved den internationale vin og spiritus konkurrence (IWSC), som fandt sted i San Francisco i 2015.

Denne Dry Gin indeholder da også hele 30 botanicals samt Riesling, og er derfor helt klart værd at prøve, hvis du vil afprøve en af verdens bedste Dry Gins. Med vores store udvalg af tonics, har du desuden mange muligheder for at lave lækre Dry Gin drinks til dig selv eller dem du holder af.

Også Bruni Collins Dry Gin har vundet priser. I 2017 vandt denne fantastiske Dry Gin hele to guldmedaljer ved SIP Awards i Californien. Én medalje for smag og én for design.

Udover ovenstående Dry Gins, fører vi desuden følgende prisvindende Dry Gins:

Alle prisvindende Dry Gins finder du i vores store udvalg af gins, og der er derfor rig mulighed for at få en unik smagsoplevelse med nogle af disse fantastiske gins.

0
0 varer i alt
Køb gavekort