DK: FRI FRAGT OVER 500 KR. 
SE & DE: FRI FRAGT OVER 700 KR.

Wint & Lila Gin

Wint & Lila Gin er handcrafted spansk gin med en mild og kompleks duft- og smagsnuance, såvel som en kompleks destilleringsproces. Wint & Lila er et velkendt destilleri, der blev grundlagt for 200 år siden af Casalbor Wines & Spirits i byen El Puerto de Santa Maria i Cadiz i Spanien. Destilleriet er dermed også et de ældste destillerier i Spanien, hvilket også gør, at de har stolte traditioner, såsom deres vandbadsdestilleringsproces, som benyttes i forbindelse med ginproduktionen.

Selvom Wint & Lila blev grundlagt for 200 år siden, har destilleriet efter sigende rødder helt tilbage fra 1600 tallets søfart mellem Amerika og Spanien, hvor man sejlede gin fra Europa til Amerika og rom fra Caribien til Europa. Dette er også årsagen til at Wint og Lila Gin er prydet med et fragtskibslogo på flasken.

Hos Two Socks finder du to varianter af Wint & Lila Gin. Den ene er Wint & Lila dry gin, som har en frisk citruspræget smagsnuance, den anden er Wint & Lila Strawberry Gin, som har en sød ginsmag.

Se de lækre fra gins fra Wint & Lila herunder, og find inspiration til at lave en lækker gin & tonic med vores egne gin & tonic opskrifter med Wint og Lila her. Du kan også se vores fulde sortiment af gin fra hele verden her.

Læs mere om Wint & Lila her.

Wint & Lila Gin

Fremstilling af Wint & Lila Gin

Wint & Lila Gin er destilleret med 10 forskellige botanicals, herunder blandt andet enebær, appelsinskal, citron, limeskal, mynte og kanel. Ved fremstillingen af Wint & Lila Gin opblødes alle 10 botanicals i hver deres 16 liter krukke. Opblødningen varer i 6-8 uger, hvorefter de forskellige botanicals samles og destilleres i en kobberkedel fra 1820.

Destilleringen sker som nævnt gennem en vandbadsdestilleringsproces. Destillering over vandbad er en langsommere og mere nænsom destilleringsproces, som giver ginnen en blød spiritussmag, og som samtidig sikrer en mere naturlig smag fra de indblandede ingredienser. Det skyldes, at processen trækker essensen ud af de forskellige botanicals og dermed præserverer flere af de naturlige olier deri.

Ginnen destilleres i alt 5 gange, hvilket også er med til at understøtte den komplekse destilleringsproces, som det kræver at producere Wint & Lila Gin. Efter destilleringen tilsættes det rensede vand, som hjælper med at fortynde ginnen og give den rette alkoholprocent. Derefter hældes ginnen på flasker og lukkes med en speciallavet prop, der skal forestille en efterligning af de gamle apotekerflasker.

Lav en lækker Gin og Tonic med Wint & Lila Gin

Wint & Lila Gin har lavet to forskellige slags gin: Wint & Lila Dry Gin og Wint & Lila Strawberry Gin. Wint & Lila Dry Gin er destilleret på enebær, appelsinskal, citronskal, limeskal, koriander, kvanfrø, kanel, kvanrod, mynte og appelsinblomst, der giver ginnen en både kompleks og mild duftnuance samt en frisk og intens citruspræget smagsnuance. Er du til en forfriskende gin med smagsnoter af mynte og en intens eftersmag af citrus, er denne gin derfor et oplagt valg til dig.

Er du derimod til den søde ginsmag, skal du tage et kig på Wint & Lila Strawberry Gin. Denne gin er en variant til Wint & Lila Dry Gin, og er blandt andet destilleret på: Enebær, jordbær, limeskal, citron, pebermynte, kanel og appelsinskal. Her er det særligt jordbærrene, som adskiller denne gin fra Wint & Lila Dry Gin, og som er med til at give ginnen en lækker sødme og blødhed i smagen.

Wint & Lila Gin kan kombineres med flere forskellige af vores lækre udvalg af tonics. Hos Two Socks anbefaler vi vores Indi og co Lemon og Strawberry tonics, der understøtter henholdsvis den citrusprægede smagsnuance og den søde jordbærsmagsnuance i de to Wint & Lila Gins.

Se Two Socks lækre hjemmelavede Gin & Tonic opskrifter med Wint & Lila her.

0
0 varer i alt
Køb gavekort