DK: FRI FRAGT OVER 500 KR. 
SE & DE: FRI FRAGT OVER 700 KR.

Kuro

Kuro er en japansk-inspireret gin, som blev skabt af de britiske venner Craig Fell og John Thomson. Craig Fell har gennem sit arbejde som grafisk designer været med til at udvikle andre ginbrands med både deres image og deres designs. Gennem deres lange venskab har de derfor ofte talt om, at de gerne ville bringe deres egen gin til markedet en dag – en drøm, der blev til virkelighed i starten af 2017.

I slutningen af 2016 begyndte de at eksperimentere med at lave gin. For Craig Fell og John Thomson var det vigtigt, at de havde en solid begrundelse for, hvorfor de var begyndt på denne rejse sammen, og derfor endte deres projekt også med at gå i stå efter et par måneder. Det var først efter en skiferie i Hakabu i Japan, at de blev inspireret til at puste liv i deres idé igen.

Efter skiferien stod det klart for Craig og John, at de ville fange essensen af de japanske alper gennem deres gin. Efter 40 versioner kom de frem til den perfekte sammensætning af botaniske ingredienser til deres gin, der fik navnet Kuro. Læs mere …

Se TWO SOCKS lækre hjemmelavede Gin & Tonics opskrifter med KURO her

Jawbox Spirits

Smagen af Kuro Gin

Kuro er en gin, der er destilleret på 12 forskellige botaniske ingredienser. De bærende botaniske råvarer stammer fra Japan og er bambustrækul, bark fra vortebirk og grannåle. Derudover er ginnen destilleret på enebær, korriander, appelsin, citron, orris, muskat, angelik (også kaldet englerod), lakrids og kanel.

De tre hovedingredienser, bambustrækul, bark fra vortebirk og grannåle, er Kuro’s DNA, og giver en tiltalende alpin friskhed. Kuro er en kompleks gin, som ikke er som de fleste andre citrusfokuserede gins, men som giver en stor smagsoplevelse.

Kuro London Dry Gin, som er Kuro’s første gin, har duftnoter af en dugvåd grøn skov. Smagsnoterne er tørre og friske og stammer i høj grad fra de tre hovedingredienser, som også giver en lang, blød eftersmag. Selvom Kuro’s smagsnoter adskiller sig fra andre gins, opretholder den fortsat karakter af London Dry Gin.

Kuro destilleres på Langley Distillery i samarbejde med masterdestilleren Rob Dorsett. Langley Distillery har destilleret gin siden 1920, og anvender stadig de gamle kobberkedler, hvor de ældste kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Hver produktion af Kuro Gin destilleres i en af de 300 liter store kobberkedler.

Japansk navn

Navnet på denne japansk-inspirerede gin er selvfølgelig japansk. Kuro betyder nemlig sort, og er inspireret af farven på hovedingrediensen bambustrækul. Navnet går igen på flasken, som har fået et mørkt og orientalsk design, hvor den gule streg repræsenterer bambus. Der er også sneget sig en lille hyldest ind til destillerimesternes familiære status: 414, der pryder mønstret på flasken. 414 står for henholdsvis D (det fjerde bogstav i alfabetet), A (det første bogstav) og D, der tilsammen giver det engelske ord for far, ”dad”.

Prisvindende gin

Kuro London Dry Gin er en prisvindende gin, som bl.a. vandt Gold Outstanding for deres design samt en flot sølvmedalje for smagen.

0
0 varer i alt
Køb gavekort