DK: FRI FRAGT OVER 500 KR. 
SE & DE: FRI FRAGT OVER 700 KR.

Hernö Gin

I Dala i Sverige, midt i ingenting, som Hernö Gin selv beskriver det, findes Sveriges første gindestilleri. Her destillerer Jon Hillgren verdens reneste spiritus samt verdens bedste gin – og det har han flere papirer på.

Hernö Gin blev stiftet i 2011, da Jon Hillgren sammen med sin kone købte en gård fra 1800-tallet i Dala, Härnösand. Herfra kunne Jon Hillgren realisere sin drøm; en drøm der startede allerede tilbage i 1999. Frem til 2011 har Jon brugt mange år på research og ginstudier, mens han har drømt om selv at destillere gin.

I 2012 var Jon Hillgren klar til at destillere gin fra gården og senere samme år kunne Hernö Gin findes på hylderne i tre lokale Systembolaget. Læs mere …

Hernö Gin

Verdens bedste gin

Hernö Gin er den mest prisvindende gin i Europa i årene 2013-2017 med priser for blandt andet Verdens Bedste Gin, Verdens bedste London Dry Gin, Berdens bedste Gin & Tonic og Årets Gin Producent. Frem til udgangen af 2019 havde Hernö Gin vundet ikke mindre end 206 priser, hvoraf 106 er kåringer som den bedste gin.

I 2013 blev Hernö Gin den mest vindende gin til The International Gin Masters 2013, og dette var starten på succeshistorien for Hernö Gin. Populariteten steg hurtigt, så i 2014 blev der bygget et nyt destilleri og et besøgscenter for ginentusiaster. I 2019 udvidede Hernö Gin igen, hvor de åbnede en ny restaurant med en cocktailbar.

Smagen af Hernö Gin

Hernö Gin er destilleret på ingredienser fra nærområdet. Den klassiske gin har en rig og let olieagtig struktur, som er kendetegnet ved Hernö Gin. Ginnen har smagsnoter af koriander, vanilje og kanel.

Ingredienserne i Hernö Gins er bl.a. enebær, mjødurt, koriander, kanel, sort peber, vanilje, tyttebær og citron. Hernö Gin er en velsmagende gin, der ikke behøver blive blandet med noget andet. Vi har dog lavet nogle lækre hjemmelavede Gin & Tonics opskrifter med Hernö Gin – find dem her.

Vil du se flere gins fra andre populære mærker? Gå på opdagelse i ginuniverset hos Two Socks her.

The Gin Hall of Fame

I 2019 blev manden bag Hernö Gin, Jon Hillgren, optaget i Gin Magazine’s Hall of Fame, som den 3. person i verden. Gin Magazine anerkender med deres Hall of Fame personer, som har ydet et varigt bidrag til ginindustrien.

Gin Magazine Awards blev første gang afholdt i 2018, hvor Charles Maxwell fra Thames Distillers blev optaget i Hall of Fame. I 2019 blev Jon Hillgren optaget sammen med Christopher Hayman fra Hayman Distillers.

Det er Jon Hillgrens passion for gin, der har ført ham til, hvor han er i dag med Hernö Gin. Trods den store succes, formår Jon Hillgren at forblive ydmyg og betænksom, og samtidig har han stor respekt for sine kolleger i branchen.

0
0 varer i alt
Køb gavekort